Fria att åka hem!

I morse åkte Per till svenska konsulatet. Det tog en kvart på plats för att få Oskars svenska visum. Nu kan vi äntligen åka hem! Faktiskt hade vi kunnat åka med ett flyg idag kl. 14 men vi valde att inte stressa. Dessutom kostar det extra att boka om och det hade varit knappt med tid. Nu är det exakt 24 timmar kvar tills vi åker till flygplatsen. Per var upprymd när han kom tillbaka. Det känns befriande att kunna komma hem nu. Kontaktpersonen som hjälpte honom på konsulatet var väldigt trevlig och tackade oss ödmjukt för det vi gör, att vi tar hand om ett av deras barnhemsbarn. Det är starka ord när en ryss säger så till en.
 
Johan trivs och vill gärna stanna på hotellet flera nätter. "Det är så fint här på rummet" tycket han. Det är väldigt skönt att höra. Han har hittat på alla möjliga lekar, påhittig som han är. Ett tag hade han ju, som sagt, affär. Sen blev det fängelse i Oskars spjälsäng. Där finns det några krokar han kan använda som handbojor :) Igår kväll fick han en rysk militärmössa och sen var det lite krig här i sängen. Han gillar verkligen bollhavet som finns några våningar ner. Just nu är Per och Johan där medans jag har sövt Oskar. Han somnade som vanligt på min mage.
 
Vi fick ju ett rutinschema från barnhemmet och jag tog fram det på morgonen vi skulle få Oskar. Men vi har inte tittat på det någonting. Vi har hittat bra rutiner själva tycker vi. En gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen märker man på Oskar att han behöver en sovstund. Han blir liksom lite övertokig. Han brukar sova ca 45 min. På kvällen har han somnat bra runt 21 och sen sovit till 7. Och maten är det inga problem med alls. Han äter allt vi ger honom och gillar även välling. Enligt barnhemmet ska han ha sovit 2,5 h på förmiddagen och 1,5 timme på eftermiddagen. Det tar vi med en nypa salt. Kanske var det "säng-stund" så barnen fick ligga kvar i sängarna före och efter de sovit. Likadant är det med det där de sa till oss att han redan vi ett år kunde äta själv med sked. Det har vi inte märkt av. Och jag tror säkert han somnade själv i spjälsängen på barnhemmet för han hade väl inget val. Men med oss blir han jätteledsen och vill ha närhet. Och det är fantastiskt!
 
Det är bara frukosten på morgonen som är lite kaotisk. Det kan den ju vara i sig när det är ett stort hotell och stor buffé där man får gå många gånger och hämta till sig själv och dessutom två barn. Sen gillar inte Oskar att sitta i den stolen som finns här. Den är liksom stor med ett mastigt bord framför och han vägrar. Så det får bli matning i knät och försöka slänga åt sig själv en tugga mellan varven. Oskar är gnällig och gillar nog inte det stora rummet med mycket intryck, folk och stoj. Inte direkt lugn och ro. Och jag är väldigt glad att inte vi ska plocka undan efter oss själva. Det ser ut som ett bombnedslag efteråt!
 
I morgon stannar vi till utcheckning, kl 12 rysk tid. Någon gång vid 14:30 flyger vi hem till Köpenhamn. Det ska bli skönt att få komma hem till sina egna grejer. I eftermiddag går vi nog ut igen, denna gången för att hitta en lekplats som ska finnas i närheten. Sen är det sista kvällen här. Vi längtar efter er alla där hemma! 
Stor kram
 

Kommentarer
Postat av: Annika.L

Wow, så underbart!! Tänk vilken lycka att kliva över trösklen hemma med båda pojkarna... tänk så länge ni har väntat på det!
Önskar er en bra resa hem!
Stor kram tillbaka!

2012-09-03 @ 11:43:41
Postat av: Frida Larsson

Vilket härligt kort på båda era fina pojkar! En sann lycka... När man ser Oskar hänga i bärselen på dig Cissi, känns det som om han alltid funnits där.. känns helt naturligt. Hoppas resan hem går bra. Ska bli fantastiskt att få se er som en familj på 4 st :-). Stor kram

2012-09-03 @ 14:55:06
Postat av: Jenny

Så roligt att få se kort på fina killarna o dig! Vi ser oxå fram emot att ni ska komma hem! Hoppas hemresan går utan problem. Kram!

2012-09-03 @ 20:47:29
Postat av: Friggerdals

Ett stort grattis.Och ha nu en bra resa hem.

2012-09-03 @ 22:53:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0